Kruidenoliën

De geur van vers geplukte kruiden, vruchten en paddenstoelen is heerlijk. Onze grootmoeders waren heel vindingrijk en slaagden erin deze fijne smaken en aroma’s te bewaren voor latere seizoenen. Proef en geniet van ons ruim assortiment kruidenoliën. Om de volle, aromatische smaak te bewaren raden we aan deze oliën niet te laten koken of te sterk te verhitten, maar fijn gedoseerd op het einde van uw gerechten toe te voegen.

“High oleic” zonnebloemen zijn een speciale teelt met een zeer hoog gehalte oliezuur, het belangrijkste enkelvoudig onverzadigd vetzuur. Deze olie uit zonnebloempitten, gecombineerd met het pittige,...
More details

Deze olie is lactosevrij en vrij van cholesterol. De eigenschappen van deze hoogwaardige koolzaadolie gecombineerd met een subtiele botersmaak maakt deze olie uitermate geschikt voor koken, barbecue,...
More details

Een fijne combinatie tussen de smaak en het aroma van knoflook en de fruitigheid van extra vergine olijfolie. Deze knoflookolie is bijzonder geschikt voor het kruiden van salades en pasta’s. Net voor...
More details

Het bijzondere aroma van deze extra vergine olijfolie komt bij warme gerechten het best tot zijn recht indien toegevoegd net voor het opdienen. Truffelolie past perfect bij pasta, risotto en voor het...
More details

Deze extra vergine olijfolie verrijkt met de fijne smaak van eekhoorntjesbrood is bijzonder geschikt voor het afwerken van pasta’s en risotto, alsook bij de afwerking van sauzen en gerechten met...
More details

Deze rozemarijnolie krijgt zijn heerlijk wild Mediterraans aroma door een natuurlijke trage extractie van gedroogde rozemarijn. Deze olie is dan ook bijzonder geschikt voor gerechten waar een...
More details

De smaak van het verse “koningskruid”, zoals men basilicum ook wel noemt, verleent deze extra vergine olijfolie een bijzonder elegante smaak. Heerlijk bij pasta’s, risotto en visgerechten. Een...
More details

Het aroma van rijpe sinaasappels maakt van deze extra vergine olijfolie een bijzonder frisse variant die door zijn fruitige smaak perfect past als verfijning van gevogeltegerechten, vis en salades.
More details

Rijpe citroenen geven deze extra vergine olijfolie haar bijzonder fijne aroma. Zowel visgerechten, schaaldieren, wit vlees als salades krijgen een verrassend frisse smaak. Probeer als dressing de...
More details

Excellent bij gerechten met vis of gevogelte en om slaatjes een fruitige toets te geven. Niet te sterk verhitten om het fijne citrusaroma te behouden.
More details

Deze extra vergine olijfolie start heel fruitig. Nadien overheerst de pikante smaak. Het is de ideale olie om uw pizza’s, pasta’s en groenten scherp te kruiden. Niet sterk verhitten om het aroma van...
More details

Oregano-olie is perfect voor het marineren van groenten en als fijne aromatische kruiding van pastagerechten en pizza. Deze olie slechts licht verhitten om de aroma's optimaal te behouden.
More details

Onze tomatenolie is ideaal voor het verfijnen van pasta, tomatensalade met basilicum en bruschetta. Neem een sneetje getoast brood ingesmeerd met een teentje knoflook en besprenkel dit met onze...
More details